Další příležitost pro firmy hledající nové obchodní partnery

Od 6. srpna do 6. září 2013 je otevřena doplňující výzva v projektu CzechAcclerator 2011-2014 agentury Czechinvest pro pobyty na podzim tohoto roku. Hlásit se do ní mohou inovativní české firmy, které hledají strategické a investiční partnery a obchodní kontakty v zahraničí a které chtějí rozvíjet své podnikatelské plány a projekty ve světových technologických inkubátorech.

Zájemci mohou využít jedinečnou příležitost sbírat zkušenosti v následujících pěti technologicky vyspělých destinacích - západním a východním pobřeží USA, Švýcarsku, Izraeli a Singapuru, a to v období od 21. října 2013 do 19. prosince 2013. V podnikatelském inkubátoru je pro ně připraven bezplatný pronájem kancelářských prostor, mohou sbírat kontakty na nejrůznějších networkingových akcích a setkáních s investory a mají také příležitost využívat mentoring, coaching a služby expertů a poradců, především v oblasti právní, marketingové, business development, HR apod. Podporu pak mohou očekávat rovněž při hledání financování formou cizího kapitálu nebo patentové ochrany svých produktů.

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) a agentura CzechInvest prostřednictvím projektu CzechAccelerator pomáhají českým firmám dobývat globální trhy zejména v oblastech biotechnologií, ICT, life sciences, zdravotnické techniky, čistých technologií, nanotechnologií a přesného strojírenství.

Doplňující výzva k 5. výzvě projektu CzechAccelerator 2011- 2014 nabízí podporu dalším až devíti firmám. Účastníci, kteří se již do projektu zapojili, se mohou přihlásit znovu, a zkusit štěstí v jiné destinaci. "Projekt umožňuje firmám opakovanou účast za podmínky, že se již nemohou přihlásit k pobytu do destinace, kde pobyt již absolvovali. Nyní mají zájemci možnost účastnit se pobytu na kratší dobu, než je standardně vymezená účast, což sníží náklady na pobyt, zároveň se jim dostane stejné podpory," upřesnil ředitel sekce fondů EU Ministerstva průmyslu a obchodu Petr Očko, který je zároveň pověřený řízením agentury CzechInvest. "Do projektu CzechAccelerator se zapojilo již 28 českých firem, z toho některé i opakovaně. Projekty, se kterými firmy do něj vstupují, jsou velmi zajímavé a životaschopné, ať už je to například projekt firmy CUPtech s programem, který usnadní programátorům práci s obrazovým materiálem, nebo projekt společnosti Corinth Investment díky kterému začala spolupracovat s Microsoftem. Je však na každé z firem, jak se svými poznatky a zkušenostmi naloží v další praxi," dodal.

Přihlášku do projektu, která je k dispozici na www.czechaccelerator.cz[1], je nutné zaslat v češtině a angličtině na adresu mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nejpozději do 6. září 2013. Její součástí musí být účetní uzávěrky za poslední tři roky a žadatel rovněž musí připravit a zaslat krátkou prezentaci v angličtině ve formátu.ppt obsahující zejména informace o společnosti, produktu, cílech v zahraniční destinaci a o hlavních předpokládaných aktivitách. Budoucí absolventy CzechAcceleratoru pak vybere odborná komise složená ze zástupců CzechInvestu, Ministerstva průmyslu a obchodu a odborníků z oblasti investování.

Podrobné informace o projektu, vymezení způsobilých výdajů, formu podpory a formulář žádosti o účast v projektu jsou k dispozici na webových stránkách www.mpo-oppi.cz[2] a www.czechaccelerator.cz[3].

Projekt CzechAccelerator 2011 - 2014 je financovaný z programu Poradenství, který je součástí Operačního programu Podnikání a inovace.

 

 

References

  1. ^www.czechaccelerator.cz (www.czechaccelerator.cz)
  2. ^www.mpo-oppi.cz (www.mpo-oppi.cz)
  3. ^www.czechaccelerator.cz (www.czechaccelerator.cz)
Další příležitost pro firmy hledající nové obchodní partnery

Read more http://www.zivnostnik.cz/?cid=318538